KONYA / SELÇUKLU - Sızma Alparslan İlkokulu

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı

PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI

PYBS Bireysel Tercih Başvuru Giriş İşlemleriSayfası Açılmıştır. Başvuru yapmak için tıklayınız. Başvurunuzu yaptıktan sonra istenen belgelerle okula gelip onay işlemini yaptırmanız gerekmektedir.

ÖNEMLİ DUYURU:20-30 Nisan 2015 tarihleri arasında alınan başvuru PYBS sınavına giriş başvurusudur. 5,6,7,8 ve 9.sınıf öğrencileri sadece BURSLULUK başvurusu yapabileceklerinden sınav başvurusu sırasında tercih başvuruları sistem tarafından BURSLULUK olarak kaydedilecektir.03-14 Ağustos tarihlerinde tekrar başvuru yapmalarına gerek yoktur.
(1) Güvenlik Kayıt No alanı ilk giriş için boş geçilebilir. Başvurunun kaydedilmesinden sonraki  girişlerde size verilecek olan  "Güvenlik Kayıt No" değerini girmelisiniz.
Dikkat: Kayıt işleminden sonra ekranda gösterilecek olan "Güvenlik Kayıt No" değerini almayı unutmayınız!  Numarayı almayı unuttuysanız  öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne şahsen başvurarak  Güvenlik Kayıt Numarası´ nı öğrenebilirsiniz.

Başvuru Yapacak Sınıflar Başvuru Tarihleri Sınav Giriş Belgesi Tarihi Sınav Tarihi Sınavın Açıklanma Zamanı

5-6-7. sınıflar 20-30 Nisan 2015 08 Haziran 2015 13 Haziran 2015 21 Temmuz 2015

Ailenin 2014 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen miktarın 2015 Mali Yılı için tespit edilen

7.050,00 TL (Yedibin elli TL)’ yi geçmemesi gerekir.

İSTENEN BELGELER

Yön İşaretleri

Velinin ve eşi çalışıyor ise, eşi ile birlikte bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2014 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini gösteren belge,

Velinin ve eşi çalışıyor ise, eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararının tasdikli örneği,

Aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları beyanı

İndir

Öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname EK-1 doldurulması. (Çıktı alma imkanınız yoksa okuldan alabilirsiniz)

(EK-1´i bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız)

PYBS Başvuru Formu EK-2 doldurulması. (Çıktı alma imkanınız yoksa okuldan alabilirsiniz)

(EK-2´yi bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız)

*** 8. sınıflar PYBS sınavına girmeyecektir. TEOG puanlarına göre değerlendirilecektir. Bursluluğa şartları tutan 8. sınıf öğrencilerinin istenen belgeleri tamamlayarak okul idaresine başvurmaları gerekmektedir.

*** Başvuruları öğrenci velisi yapacaktır. E-okul sitemine yapılan kayıttan sonra 2 nüsha çıktı alınacak. 1 nüshası onaylandıktan sonra öğrenci velisine verilecektir.

*** Başvuru süresinin 10 gün olması ve 29-30 Nisan da yapılacak TEOG nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için başvurunuzu son günlere bırakmayınız.

Kılavuz için tıklayınız.

*** Okulumuz Müdür Yardımcılarından destek alabilirsiniz.

Yayın: 22.04.2015 - Güncelleme: 23.05.2015 13:25 - Görüntülenme: 505